Panduan Keuntungan Besar Tanpa Sakit – Cara Bermain Permainan Remi

Satu lagi permainan kemahiran – Permainan Rummy melibatkan satu atau lebih dek kad dan matlamatnya adalah untuk menyingkirkan semua kad yang diberikan kepada anda dengan membentuk ‘melds’ – satu set tiga lagi kad dengan nilai yang sama ATAU serangkaian kad saman yang sama, seperti 3,4,5 kelab.

Pada permulaan permainan – semua pemain mengambil tempat duduk dan akan diberikan satu kad – pemain dengan kad tertinggi akan mendapat giliran pertama dalam permainan – dan berkemungkinan velumventures.com di atas kedudukan. (Lihat imej di bawah untuk Tawaran Kad Tinggi)

Seperti yang anda lihat dalam imej kanan – kad yang tinggi telah diberikan kepada Pemain ‘Cyberdogz’ dan ini membolehkannya giliran pertama. Apa yang biasanya berlaku sekarang ialah tempat duduk akan disesuaikan dan tempat duduk utama anda akan berada di kaki halaman supaya anda boleh melihat kad anda dengan lebih mudah.

Kini setiap pemain akan diberikan kad dan dengan kad ini mereka akan cuba membuat gabungan untuk ‘menambah’ ke meja. Terdapat hanya satu peraturan sebelum mereka boleh menambah kad ke tengah meja – kerana versi Rummy ini dipanggil ‘Kalooki 51’, terdapat hanya dua pelarasan yang jelas daripada versi ‘Asal’ dan ia adalah untuk meletakkan campuran di atas meja – kad boleh guna anda mestilah berjumlah 51+ dan bukannya diuruskan 10 kad – pemain diuruskan 13.

Dengan kad telah diedarkan – terpulang kepada pemain untuk menyusunnya ke dalam kategori supaya ia boleh diletakkan sebagai campuran secepat mungkin. Sebagai contoh – jika pemain diberikan pelbagai kad yang termasuk tiga Raja yang berbeza (cth. King of Hearts, Clubs and Spades) ini akan menjadi gabungan yang boleh diterima dan mungkin dikocok ke sebelah kiri kad untuk tidak mengelirukan ini dengan kad yang ‘tidak boleh dicairkan’. Apabila giliran pemain – dia akan mengambil kad dari longgokan tengah dengan mengklik padanya – dan – sekiranya mereka lebih suka kad itu daripada kad mereka sendiri – mereka akan memilih kad dari tangan mereka dan meletakkannya di tengah – menukar kad baharu dengan kad lama yang ‘tidak boleh dicampur’. Dengan melakukan ini, pemain akhirnya akan dapat membuat gabungan berjumlah 51 supaya mereka boleh meletakkan beberapa kad dan jika mereka boleh mengalahkan pemain lain kepadanya, akan dapat menyingkirkan semua kad mereka dengan cara yang sama.

Ada beberapa perkara penting yang perlu dimaklumkan. Apabila pemain telah menjumlahkan lebih 51 dalam gabungan (cth. Tiga Raja dan Larian 7,8,9,10 Berlian) Mereka boleh memilih kad tersebut dan kemudian mengklik bahagian tengah meja – dan ia akan diletakkan di sana. Campuran ini boleh ‘ditambahkan’ pada bila-bila masa oleh mana-mana pemain asalkan mereka telah meletakkan gabungan mereka sendiri di tengah. Contohnya jika seorang pemain telah meletakkan kad di atas dan pemain lain mempunyai Jack dan Queen of Diamonds – mereka boleh memilih kad tersebut dari tangan mereka – kemudian klik pada gabungan yang diletakkan di atas meja dan kad tersebut akan ditambahkan padanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *